Vietimme viime vuonna aikaa kotona vauvojen kanssa. Se oli ihanaa ja kamalaa, sellaista kuin pikkuvauvojen kanssa taitaa usein olla. Monien muiden kotivanhempien tavoin kaipasimme helppoa tekemistä ja seuraa. Seurakunnalla on paljon vaihtoehtoja tarjolla tähän elämäntilanteeseen, esimerkiksi torstaisin kokoontuva esikoisvauvakerho. Suositus vauvan kanssa kotona oleville!

Palattuamme takaisin töihin mietimme, että edelleen olisi hauska tavata muita alueen ihmisiä vapaamuotoisesti. Etenkin jos samalla voisi hoitaa iltaruokailut.

Ystävän valmistujaisissa samaan pöytään osuneet kanssajuhlijat kertoivat, että Viikin kirkolla on aina keskiviikkoisin vapaaehtoisten valmistama iltaruoka. Ohjelmaa ei kasvissopan lisäksi ole, mutta tarjolla on lautapelejä. Konsepti kuulosti rennolta ja kivalta, juuri sellaiselta jossa tykkäisimme käydä, jos se olisi lähempänä kuin puolen tunnin bussimatkan päässä.

Helmikuun alussa tutustuimme Viikin iltaruokailuun paikan päällä, vahvistuksena Alppilan kirkon toiminnanjohtaja Petri Patronen. Pidimme näkemästämme: yksinkertaisissa (vaikka varsin viihtyisissä) tiloissa tapahtui monenlaista, ja sopalla kävi ja viihtyi kaikenikäisiä ihmisiä, joista kukaan ei istunut yksin. Pelejäkin käynnistyi.

Ajattelimme, että sama konsepti saattaisi sopia Alppilan kirkolle, sillä siellä on hyvät tilat, pitkää ”yhteisruokailuperinnettä” pääsiäisyön messusta lähtien ja paljon lapsiperheille suunnattua toimintaa. Innostuimme ja sopan äärellä teimme suunnitelman – Alppilan kirkon juhlaviikolla testataan, onko tällaiseen toimintaan kiinnostusta. Työnjakokin syntyi suunnilleen lautasliinaan: Eekku hyvänä kokkina hoitaa sopan, Petri varaa tilan ja tapahtuman mukaan Alppilan kirkon 60-vuotisjuhlaviikon ohjelmaan ja Johanna hoitaa muut järjestelyt.

 
Tervetuloa siis torstaina 6.4.2017 klo 17–19 Alppilan kirkon ensimmäiselle iltaruualle! Se ei toivottavasti jää viimeiseksi, tai keksimme jonkin muun hauskan tavan kohdata toisiamme vapaamuotoisesti arki-iltaisin.

Johanna Hautakorpi & Eekku Aromaa

PS. Jos olet Facebookissa, liity tapahtumaan täällä: Alppilan kirkon iltaruoka